De Turkse badplaats Alanya en andere drukbezochte badplaatsen zoals Side en Belek zijn sinds een paar jaar beter bereikbaar voor vakantiegangers die vliegen naar deze Turkse bestemmingen. Vanaf april 2011 is namelijk Alanya Gazipasa Airport (airport code: GZP) geopend voor internationale vluchten vanuit verschillende Europese steden. Gazipasa Airport wordt ook wel vliegveld Alanya genoemd, let op: niet verwarren met Antalya Airport! Aantal passagiers in 2014: iets meer dan 700.000.

Voorheen moest je voor je vakantie naar één van deze populaire plaatsen vliegen op de luchthaven van Antalya en vervolgens een lange transfer per bus maken van anderhalf tot twee uur naar je eindpunt aan de Turkse kust. Dit nieuwe vliegveld was een uitkomst aangezien het op slechts 40 kilometer van Alanya ligt. Dit betekent een aanzienlijke verkorting van de transfertijd naar maximaal een half uur. Ook de ongerepte oostelijke stranden tegen de Syrische kust zijn nu veel beter bereikbaar.

gazipasa-airportVliegveld Alanya is rechtstreeks bereikbaar

Gazipasa Airport, zoals het vliegveld internationaal bekend staat, is inmiddels zo populair bij Europese vakantiegangers dat de terminal de laatste jaren steeds vernieuwd moest worden om de groei en toeristenstroom aan te kunnen.

Toch heeft de nog relatief kleine luchthaven slechts twee winkels en één restaurant. In de zomermaanden zijn de voorzieningen op dit vliegveld dan ook vaak overbelast. Ook heeft het slechts één start- en landingsbaan, die wel in de afgelopen jaren verlengd is om in te kunnen spelen op het groeiend aantal vluchten naar Gazipasa.

Voor Nederlandse passagiers bieden verschillende luchtvaartmaatschappijen makkelijke en directe verbindingen aan naar Gazipasa. Je kunt nu rechtstreekse vluchten boeken vanaf Schiphol, Brussel en Düsseldorf bij verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Directe vluchten vanuit Nederland en België

Als je vanuit Nederland op Gazipasa wil vliegen, dan kan dit met de vliegtuigmaatschappijen Transavia en Corendon. Beide organisaties vliegen vanaf Schiphol en Transavia biedt daarnaast nog vluchten aan vanaf vliegveld Rotterdam en vliegveld Eindhoven. Corendon biedt meerdere malen per week een vlucht vanaf Schiphol naar het Turkse vliegveld, namelijk op dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag.

Transavia vliegt zelfs zes dagen per week vanaf de Amsterdamse luchthaven naar Gazipasa en vaak ook meerdere vluchten per dag in het hoogseizoen. Vanaf Rotterdam verzorgt Transavia op zaterdag en dinsdag een rechtstreekse vlucht naar Gazipasa Airport en vanaf Eindhoven doen zij dit op zaterdag en woensdag.

Vlieg je toch liever vanaf Brussel, dan biedt daar zowel Corendon, Tailwind Airlines als Sunweb/Transavia je een rechtstreekse vlucht aan naar deze Turkse luchthaven. De vluchten van Tailwind worden vanaf Brussel uitgevoerd op zaterdag en dinsdag en zijn te boeken via Thomas Cook.