Turkije als vakantieland

Turkije is als vakantieland zeer populair bij Europeanen en dat is niet voor niets. Turkije biedt veel aan de vakantieganger. Het is een verrassend en veelzijdig land. Je vindt in dit land mooie uitgestrekte stranden maar ook pittoreske baaien bij een heerlijk zomers Mediterraan klimaat. De liefhebber van zonvakanties kan aan de Middellandse Zee kust kiezen voor rust en een diversiteit aan landschappen iets meer in het binnenland, maar ook voor een echte strandvakantie waarbij het uitgaansleven aan het einde van de dag bruisend is.

turkish-flagTurkije betekent een groot aanbod aan activiteiten

Aan jong en oud bieden de badplaatsen veel vertier. Je kunt relaxen en van de zon genieten op het strand, maar daarnaast ook allerlei sportieve activiteiten ondernemen aan de kust of net buiten de stad. Zo is er veel aanbod van watersport en kun je je bijvoorbeeld uitleven met parasailing of duiken. Na een heerlijke zonnige dag bieden de Turkse badplaatsen volop mogelijkheden om lekker uit eten te gaan en gezelligheid op te zoeken in de vele bars en discotheken, iets wat erg populair is bij Europese jongeren.

Natuur en cultuur

Turkije heeft een rijke cultuur en historie, deels dankzij de centrale ligging van het land. Het ligt zowel in Azië als in Europa en heeft daarom duidelijk zowel zichtbare Oosterse als Westerse invloeden. In het binnenland vind je naast de prachtige landschappen ook de nog het echte authentieke Turkije waar je de echte Turkse gastvrijheid beleeft.

De Turkse natuur biedt prachtige stranden in het zuiden en daartegenover geweldige ruige bergen in het noorden. Deze afwisseling maakt Turkije ook voor de natuurliefhebber een aantrekkelijke bestemming.

Steden in Turkije

In Turkije vind je diverse fascinerende oude steden die uitermate geschikt zijn voor een stedentrip. Denk bijvoorbeeld aan het populaire Istanbul. Deze moderne wereldstad met zowel de Europese als de Aziatische cultuur heeft veel te bieden, is één grote bezienswaardigheid. Er zijn verder ook echte badplaatsen zoals Antalya en Alanya.